ICOMOS internationaal heeft recent een bijgewerkte versie van de kwaliteitsprincipes voor door de EU gefinancierde interventies die van invloed kunnen zijn op het cultureel erfgoed gepubliceerd. Online zijn twee versies beschikbaar:  

– Korte versie (groene kaft): ENGELS  http://openarchive.icomos.org/id/eprint/2440/en FRANS  http://openarchive.icomos.org/id/eprint/2439/ 

– Volledige versie (blauwe kaft): ENGELS  http://openarchive.icomos.org/id/eprint/2436/ en FRANS  http://openarchive.icomos.org/id/eprint/2437/

Voormalig voorzitter ICOMOS Vlaanderen-Brussel, Bénédicte Selfslagh, stond samen met andere leden van de ICOMOS Europa groep aan de basis van de uitwerking van de Europese kwaliteitsprincipes. Verschillende andere ICOMOS leden leverden een bijdrage aan het oorspronkelijke document en aan de bijgewerkte versie.
ICOMOS hoopt dat deze kwaliteitsprincipes en selectiecriteria niet alleen in Europa maar ook daarbuiten zullen bijdragen tot kwaliteitsvolle en duurzame investeringen in de toekomst van ons gebouwd cultureel erfgoed. ICOMOS is vastbesloten deze inspanningen te steunen en moedigt haar leden aan dit document te verspreiden onder vrienden en familie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart
Scroll to Top