ICOMOS Internationaal wetenschappelijk symposium – call for papers

Dit jaar organiseert ICOMOS Internationaal haar jaarlijkse wetenschappelijk symposium op 29 en 30 oktober 2022, in Udon Thani (Thailand). Het thema is: “Religious Heritage: Celebrating and conserving places of religious and ritual significance in a global world and in changing climates”. 

Religieus erfgoed heeft een aanzienlijke invloed op de manier waarop de mensen dagelijks hun leven leiden. Vooral de Covid-19 pandemie heeft geleid tot veranderingen in godsdienstige praktijken en het gebruik van religieus erfgoed, o.a. door de beperking van het aantal deelnemers aan rituele ceremonies, de verplichte sociale afstand, de ontwikkeling van online erediensten. Toch is de religieuze en rituele betekenis niet minder belangrijk geworden. 

Klimaatverandering en de gevolgen daarvan – zoals veranderende temperaturen en seizoensgebonden weerpatronen, overstromingen, droogtes, extreme neerslag, regenval buiten het seizoen, sneeuw en wind, smeltende gletsjers – hebben gevolgen voor het behoud, de bescherming en het beheer van het religieus erfgoed – plaatsen van eredienst en rituelen. Bestaande instandhoudings- en beheersplannen, vooral die op lange termijn, moeten worden herzien. 

Het wetenschappelijk symposium 2022 tracht deze effecten en uitdagingen te onderzoeken aan de hand van de verschillende subthema’s.
Deadline voor het indienen van een abstract is 30 juni.
Meer info is te vinden op de website van ICOMOS Internationaal: franse versie   –   engelse versie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven