Op 26 april 2020 overleed Guido De Dijn. Hij was stichten lid, en tevens eerste (waarnemend) voorzitter (1989 – 1992; 1992 – 1999) van ICOMOS Vlaanderen-Brussel en intussen verdiend erevoorzitter van onze vereniging.
Guido was een bezield en veelzijdig man die vanuit zijn functie als Adviseur Cultureel Erfgoed bij de provincie Limburg een grote theoretische kennis van het erfgoedbehoud koppelde aan een ruime praktijkervaring. Steeds bereid om te helpen, stond hij als lid van een werkgroep de Zusters van het Heilig Graf bij in hun inspanningen voor de restauratie van de abdij van Herkenrode.
Guido De Dijn was gedurende lange jaren lid van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen en was tevens stichtend lid van Monumentenwacht Vlaanderen.
Voor ICOMOS Vlaanderen-Brussel betekende Guido een goede en efficiënte voorzitter die nieuwe paden bewandelde, met bij voorbeeld een lezingenreeks en opleidingen over cultureel toerisme. Hij was een beminnelijk man die bijzonder boeiend kon vertellen over het erfgoed dat hem zo nauw aan het hart lag.
Wij zijn Guido dankbaar voor alles wat hij voor onze vereniging heeft betekend.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Winkelwagen
Scroll to Top